Переходь на наш європейський сайт і замовляй каву у будь-яку країну.
0 (800) 75 2526 +38 (050) 366 51 00
Кава — це делікатний і «живий» продукт, який швидко втрачає свої найкращі властивості. Щоб насолоджуватися ідеальним смаком та ароматом, важливо знати, як правильно її зберігати вдома.
Один із поширених міфів — це думка, що каву обов’язково потрібно зберігати в холодильнику. Насправді це не рекомендується, адже холодильник має підвищену вологість, яка може пошкодити кавові зерна. Кава також вбирає сторонні запахи, що можуть зіпсувати її смак.
Термін споживання
Кава найкраще смакує протягом трьох місяців з моменту обсмажки. Тривале зберігання погіршує її ароматичні й смакові властивості. Тому намагайтеся купувати невеликі партії, які ви зможете використати за цей час.
Подрібнювати каву потрібно безпосередньо перед приготуванням, оскільки мелена кава швидко втрачає свій аромат.
Де зберігати каву?
Ідеальне місце для зберігання кави — темне і сухе. Уникайте сонячного світла, яке руйнує ароматичні олії у зернах, а також підвищеної вологості.
Рекомендується виділити для кави окрему поличку. Це захистить її від контактів із продуктами, що мають інтенсивний запах, як-от спеції, адже кава легко вбирає аромати.
У чому зберігати каву?
Оптимальна упаковка для зберігання кави — це та, в якій вона приїхала до вас. Сучасні пачки 25 Coffee Roasters із зіплоком зберігають ароматичні та смакові властивості кави, забезпечуючи герметичність і запобігаючи проникненню кисню. Тому пересипати каву в інші контейнери немає потреби.
Дотримуючись цих простих правил, ви зможете насолоджуватися багатим смаком та ароматом кави, який радуватиме вас щоразу ;)